šŸšš Alleen vandaag, GRATIS verzending šŸšš

Hoe kom ik met mijn baby de koude dagen door?


Je baby die pasgeboren is, die is heel erg kwetsbaar, vooral in de winter, als de bacteriƫn en ziektes je om de oren vliegen, is het nog lastiger om je baby warm en gezond te houden. Wij hebben een aantal tips voor je waardoor jullie deze koude winterdagen doorkomen.

Voldoende zonlicht

Zonlicht is heel erg belangrijk, het is een grote bron van vitamine D. Vitamine D is een belangrijke vitamine die zorgt dat je baby goed kan groeien en sterke botten krijgt. Vitamine D zit in zonlicht en voedsel. Aangezien je baby aan het begin niks anders binnen krijgt dan melk, is het belangrijk dat je kleine toch voldoende vitamine D binnen krijgt.

Aan het begin kunnen de ogen van je het felle zonlicht nog niet aan, ook is de huid nog erg gevoelig voor zonlicht. Wat je wel kunt doen is in een lichte ruimte gaan zitten waar veel zonlicht binnenkomt, bijvoorbeeld de woonkamer is hier ideaal voor.

Hygiƫne is belangrijk

Bacteriƫn en ziektes zijn er in de winter veel meer dan andere seizoenen. De beste manier om je baby hier tegen te bescherm, is door goed om je hygiƫne te letten.

Vraag bijvoorbeeld familie en vrienden om hun handen te wassen en alleen langs te komen als zij niet ziek zijn. Ook is het belangrijk om op te letten dat mensen op straat jouw baby niet zomaar aanraken. Merk je dat je baby ziek wordt? Twijfel dan niet en ga direct naar de huisarts als je het niet vertrouwd.

Een dagelijkse massage

Een babymassage biedt vele voordelen. In de winter kan dit extra belangrijk zijn. Een baby massage bevordert de ademhaling, motoriek en spierontwikkeling. Ook is het belangrijk voor de spijsvertering en stimuleert het zijn of haar immuunsysteem.

Gebruik bij z'n babymassage fijne oliƫn die geen uitslag veroorzaken. Geef de massage in een warme ruimte, bijvoorbeeld in de woonkamer waar de zon binnenkomt.

Geschikt beddengoed

Zelf wil je vaak wegkruipen in een nest van dikke dekens. Voor je baby is dit een minder goed idee. Je pasgeboren baby kan nog niet goed bewegen. Zware losse en dikke dekens kunnen daarom erg gevaarlijk zijn. Wij adviseren om de baby de eerste 6 maanden bij jullie op de kamer te laten slapen.

Vermijd te veel babyproducten

Wat ook heel belangrijk is om te weten, is welke babyproducten je gebruikt. Lees de ingrediƫntenlijst goed door. Let hierbij goed op dat er geen irriterende, uitdrogende of schadelijke bestanddelen in zitten. Kies voor producten op basis van natuurlijke ingrediƫnten. Verder is het aan het begin belangrijk om zeepproducten te vermijden. Dit omdat zeepproducten bij een baby zorgen voor een droge huid, dit is in de wintermaanden vaak al een probleem.

Kwaliteit voor een lage prijs
Snelle Levering
Veilig Betalen
Top Klantenservice